wortel, appel, zuurkool

 

1:1:1

- appel en wortel raspen, alle ingrediënten samen mengen

 

 

 

boerenkool en tofu dressing

 

boerenkool, tofu, umepasta, tahin, chilipoeder, geroosterde nori

-boerenkool 4 min. blancheren

-tofu ook even blancheren, op smaak brengen met tahin, umepasta, chilipoeder en nori, mengen met boerenkool

 

 

 

geblancheerde broccoli met dressing

 

broccoli, witte amandel pasta, gember pickles

-broccoli 3min blancheren, serveren met dressing van witte amandel pasta, water en fijngesneden gember pickles

 

 

 

tempura

 

wortel, ui, lotus, bloem, zeezout; dipsaus: shoyu, gember, thee

-beslag van bloem en water met klein snufje zeezout, belangrijk: niet te lang roeren, groenten in beslag dopen en frituren

- dip van shoyu, gembersap en thee, bouillon of heet water

 

 

 

geperste koolrabi, rettich en radijsjes

 

koolrabi, radijsjes, rettich, umesu, mirin

koolrabi en rettich in lucifers en radijsjes in dunne plakjes snijden

in een kom groenten goed mengen met umesu, mirin toevoegen, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)

salade is na ong. 40min. klaar

 

 

 

geperste salade van chinese kool, radijsjes, komkommer (en eventueel wakame)

 

radijsjes, komkommer, chinese kool, appelazijn, mirin, zeezout, instant. wakame

- eventueel wakame 15min inweken

- chinese kool, radijsjes en komkommer in dunne plakjes snijden

- in een kom groenten goed mengen met zeezout, appelazijn en mirin toevoegen, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)

- salade is na minimaal 20min. klaar, voor serveren eventueel mengen met uitgelekte wakame

 

 

geperste salade van paksoy, daikon, wortel, komkommer en wakame


instant. wakame, wortel, daikon, komkommer, paksoy, appelazijn, mirin, zeezout, zwarte sesamzaadjes geroosterd

-wakame 10min inweken
-paksoy en komkommer in dunne plakjes snijden, wortel en daikon in lucifers snijden of raspen
-in een kom groenten goed mengen met zeezout, appelazijn en mirin, onder druk zetten (met bord erop en gewicht)
-salade is na minimaal 15min. klaar, voor serveren mengen met uitgelekte wakame en geroosterde zwarte sesamzaadjes

 

 

raapstelen met avocado en tofu dressing

 

raapstelen, tofu, umepasta, tahin, chilipoeder, mosterd, bosui

-raapstelen heel even blancheren, het is een kwestie ze in de kokend water doen en meteen eruit halen

-tofu 2 minuten blancheren, met staafmixer fijnmalen, op smaak brengen met tahin, umepasta, chilipoeder en mosterd mengen met raapstelen, rauwe bosui en avocado

 



 


Groenten gerechten

/album/groenten-gerechten/a56-jpg/
/album/groenten-gerechten/a8-jpg3/
/album/groenten-gerechten/a1960901-422531051212793-1307817432-o-jpg/
/album/groenten-gerechten/a20-jpg/

—————